Erillisyys- ihmisten kahtiajako

07.04.2021


Ihmiset... Joko riittää? Ollaan nyt tultu sellaiseen pisteeseen, missä me tapellaan keskenään ja meidät on jaettu kahteen eri leiriin. Kukaan meistä ei tule olemaan voittaja, jos jatketaan näin. Olisiko aika muuttaa suuntaa?

Minä teen sen tästä hetkestä lähtien ja pyydän kaikilta niiltä anteeksi, joille olen sanonut ilkeästi sekä lupaan jatkossa keskustella asioista asiallisesti, vaikka joku olisi erimieltä kanssani.

Ainakaan mä en ole koskaan nähnyt edes somessa näin aggressiivista käytöstä toisia kohtaan PÄIVITTÄIN! Ja kaikkien mielestä se on vielä ihan OK.

Sukulaiset ja ystävät pistävät välit poikki, jos eivät ole samaa mieltä keskenään. Toivotaan kuolemaa sille, joka ei ota rokotetta, sille joka ottaa ja sille joka on ottanut. Siis kaikille kuolemaa...

Hän on pelkkä tyhmä "lammas", joka käyttää maskia ja hänen pitäisi tukehtua siihen "vaippaan". Hän, joka ei käytä maskia niin toivotaan että hänen läheiset saavat koronan ja kuolevat siihen.

SIIS IHMISET IHAN AVOIMESTI JA HYVÄKSYTTÄVÄSTI TOIVOVAT, ETTÄ KAIKKI KUOLEVAT, JOTKA OVAT ERIMIELTÄ!

Ollaan vaarallisessa tilanteessa jo nyt.

Kysyn vaan että voidaanko lopettaa ja keskustella asioista?

Miten alas me ollaan vajottu, vaan siksi, että ollaan erimieltä?

Miltä se tuntuu, jos nyt ajattelet tätä kaikkea?

Terveisin "Johannes Vee"


Huomasin tällaisen kirjoituksen sosiaalisen median sivulla ja kiinnostuin aiheesta sekä kirjoituksesta. Otin yhteyttä Johannes Vee:hen ja kysyin lupaa julkaista kirjoituksen juuri sellaisena, kuin hän sen itse sosiaaliseen mediaan laittoi. Kirjoitus oli erittäin mielenpainuva ja huomiota herättävä. Itsekin havahduin asiaan, että me todella olemme muuttuneet vihamielisiksi toisiamme kohtaan. Me kaikki tuskastumme monestakin asiasta, mutta tarvitseeko sen turhautumisen kohdistua toiseen ihmiseen ja etenkin sellaiseen, joka ainoastaan on erimieltä tietystä asiasta? Ei todellakaan tarvitse.

Toden totta, kun ajattelee maailman menoa, niin ihmiset ovat jakautuneet kahteen tai useampaan leiriin ja ilmassa on todella aggressiivisuutta. Tätä ilmenee niin sosiaalisen median sivuilla, kuin elävässä elämässäkin.

Kävin itse taannoin kaupassa ja huomasin saman ilmiön, kuin "Johannes Vee". Siellä todella ihmiset hyökkäsivät sanallisesti maskittoman henkilön kimppuun sättien ja ilkkuen. Hyvä etteivät joutuneet käsirysyyn. Sehän on meidän kaikkien oma asiamme, pidämmekö maskia vai emme. Otammeko rokotteen vai emme. Sen ei pitäisi vaikuttaa toisen ihmisen elämään millään lailla, eikä se vaikutakaan.

Ennen pääsiäistä Martinlaakson nesteellä myyjä kävi käsiksi maskittomaan asiakkaaseen. Pääsiäisenä Sellossa maskitonta asiakasta huidottiin veitsellä. Tällaisia uutisotsakkeita tuli pääsiäisen tienoilta pääkaupunkiseudulta. On surullista lukea, että ihmiset alkavat "sotimaan" toisiaan vastaan tilanteessa, jossa olemme. Kaikilla meillä alkaa olemaan "paukut" loppu, mutta tuskinpa se vastakkainen ihminen tätä tilannetta on aiheuttanut. Puramme siis omaa turhautuneisuuttamme täysin ulkopuolisiin henkilöihin.

Tässä "kisassa" ei ole voittajia tai häviäjiä. Kukaan meistä ei tule olemaan voittaja, jos jatkamme näin. Olisiko todella aika muuttaa suuntaa? Olisiko aika katsoa peiliin ja kysyä itseltään, mitä voisin tehdä eri tavalla tai paremmin? Olenko tehnyt kaikkeni viereisen ystävän tai kaverin suhteen? Ihmiset ovat tuominneet toisensa eri tavalla. Miksi me teemme tämän? Teemme tämän loppujen lopuksi itsellemme, jossa me kaikki häviämme.

Asiat riitelevät, eivät ihmiset. Se, että ihmiset ovat erimieltä, aiheuttaa se parhaimmassa tapauksessa rakentavaa keskustelua asioista. Sen ei tarvitse aiheuttaa väkivaltaa, ilkkumista, vähättelyä tai mitään muutakaan negatiivista tunnelmaa kenellekään.

Sosiaalisessa mediassa Ihmisiä sätitään, ilkutaan ja pidetään julkisesti tyhminä. Kaikkien mielestä, jopa ylläpitäjien mielestä se on vielä hyväksyttävää. Käytöstä voidaan verrata koulukiusaamiseen, mutta osapuolina toimivat tässä vanhemmat tai jopa isovanhemmat. Meidän tulisi nyt sitten olla esimerkkejä meidän lapsillemme sekä lapsenlapsillemme.

Tutkiskelin asiaa sosiaalisessa mediassa ja siellä todella kirjoitellaan toisille ihmisille, että "joku" on pelkkä tyhmä "lammas", joka käyttää maskia ja hänen pitäisi tukehtua siihen "vaippaan". Hän, joka ei käytä maskia, toivotaan, että hänen läheisensä saisivat koronan ja kuolisivat siihen. Kaikkiko vain erimielisyyden vuoksi? Senkö takia, että jonkun suun edessä on, tai ei ole kangaslappu?

Olemme todella ajautuneet väärälle polulle ja olemme hyvin vaarallisessa tilanteessa jo nyt, vaikka en tiedä yhtään todellista tapausta, jossa joku olisi todella kuollut tällaisissa väittelyissä. Sekin tosiasia on olemassa, että jos jatkamme näin, niin todellinen vahinko voi sattua. Siinä vaiheessa kukaan ei varmasti olisi sitä toivonut, en ainakaan minä.

Meidän tulee muistaa yksi tärkeä asia tässä kaikessa. Emme me todella halua pahaa kenellekään. Meidän oma egomme määrittää eri tilanteissa suhteemme toiseen henkilöön. Kun "alkaa ärsyttämään", niin tunnemme kehossamme kihelmöintiä ja aivoissa kiehuntaa. Mutta tässä pitää muistaa, että kyseessä on oma egomme. Egomme määrittelee itseämme aivan liikaa. Toinen asia on, että emme voi tietää totuutta tietystä asiasta. Voimme vain lukea asiantuntijan lausuntoja ja valita sen todellisimman vaihtoehdon itsellemme. Mutta se ei ole totuus. Se on egomme luoma totuus meille, joka on harhaa. Yhtä totuutta ei ole, vaan kolikolla on aina kaksi puolta. Sillä ei olekaan merkitystä, mikä totuus on, vaan se mitä me itse pidämme totuutena ja sen määrittää oma egomme. Voimme luopua egostamme ja todeta, että ystävämme, sukulaisemme tai kuka muu tahansa voi olla oikeassa hänen kannaltaan ja hyväksyä se.

Todentotta, olen lähdössä, tai pyrkimässä vaikuttamaan asioihin politiikan kautta. Puolueemme Kristallipuolueen arvoihin kuuluvatkin rakkaus, totuus ja ilo. Me ihmiset tarvitsemme enemmän rakkautta ja iloa elämäämme, jotta tällaiset asiat eivät menisi näin pitkälle, niin kuin ovat menneet. Kunnioittakaamme toista ihmistä, eläimiä ja muita elollisia olentoja juuri sellaisina, kuin he ovat. Henkisyydessä puhutaan paljon ykseydestä. Nyt olemme erillisyyden tiellä, joka on väärä suunta meille kaikille. Miettikäämme kaikki omalta osaltamme, miten voisimme olla ystävällisempiä, rakastavaisempia ja iloisempia toisillemme. Kaikki lähtee itsestämme. Me kaikki voimme katsoa peiliin ja todeta, että tästä päivästä eteenpäin olen ystävällisempi sekä suvaitsevampi toisia kohtaan.

www.kristallipuolue.fi


Rakkautta ja iloa!