Hallituksen koronakriisi

05.04.2021


Kaikkihan alkoi alkuvuodesta 2020, jolloin Wuhanista levisivät kuvat kaduilla makaavista ruumiista. Wuhanissa todettiin vakava virusepidemia, jolle annettiin nimeksi myöhemmin Covid-19. Tämä siis "virallisen" selityksen mukaan, vaikka onkin viitteitä maailmalta, että koronavirusta olisi havaittu jo aiemmin muualla.

Maaliskuun alussa virus sitten rantautui Suomeen. Ensimmäisiä lausuntoja annettiin THL:n toimesta, joka ilmoittikin, että virus on tavallinen influenssavirus, joka Suomessa ei tule vaikuttamaan kovinkaan ihmeellisesti. Maaliskuun edetessä- ääni muuttui, niin THL:n kuin hallituksenkin kellossa. Oltiin suorastaan paniikissa viruksesta. Hallitus, THL:n skenaariosta, päätti tehdä sulkuoperaation ja laittaa Uudenmaan kiinni. Kuviteltiin, että liikkuminen Uudenmaan ja muun maan välillä tukehduttaisi viruksen. Kyllähän kaikki sen tiesi, ettei siitä mitään hyötyä ollut, koska liikenne jatkui edelleen. Pitihän ihmisten päästä työpaikoille sekä koteihin. Sulku kesti kaikkiaan n. 2,5 viikkoa.

Huhtikuussa 2020 koettiin myös mielenkiintoinen maskioperaatio. Liikemies Sarmaste ja Jylhä ilmoittivat olevansa halukkaita myymään huoltovarmuuskeskukselle maskeja. Kasvomaskit eivät olleetkaan loppujen lopuksi riittävän laadukkaita, joten se laitettiin jäihin ja huoltovarmuus-keskuksen johtaja Lounema saikin jättää tehtävänsä. Todettiin, etteivät maskit sovellu sairaalakäyttöön.

Hallitukselle, THL:lle ja HUS:lle tulikin paniikki ja ilmoittivat, ettei maskeja ole tarpeeksi saatavilla.

Sosiaali- ja terveysministeri teettikin virallisen maskitutkimuksen keväällä 2020 ja julkaistussa tutkimuksessa 29.5.2020 sanotaan selvästi, että maskien teho on hyvin vähäinen. Ko. tutkimus löytyi valtioneuvoston sivuilta. Sosiaali- ja terveysministeriön keväällä tilaama selvitys on emeritaprofessori Marjukka Mäkelän mukaan edelleen pätevä. Valtioneuvosto on siis pääministerin kanslia.

https://stm.fi/-/selvitys-kasvosuojusten-kaytosta-koronavirustartuntojen-ehkaisemisessa-laajaa-vaihtelua-maakohtaisissa-linjauksissa-ja-vahan-tutkimustietoa.


Huhtikuussa 2020 OYS:in ylilääkärin antaman lausunnon mukaan pandemia on selätetty vasta kesällä 2021. Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan professori ja yliopistollisen sairaalan ylilääkäri Petri Lehenkarin mukaan pahimman ennusteen mukaan, jopa 70 000 suomalaista voi menehtyä koronavirukseen. Näin ennustettiin siis huhtikuussa 2020. Tästä alkoikin varsinainen mediashow. Ihmiset peloteltiin kuoliaaksi lähestulkoon ennen kuin kukaan oli edes ehtinyt kuollutkaan. Tämä kaikki siis tapahtui keväällä 2020. Saatiin siis kunnon härdelli aikaan, jota media sinfonioi taustalla, luoden pelkoa tulevista kuolemista sekä tartunnoista. Huhtikuussa Kainuun keskussairaalan pihallekin saatiin 6 kpl. Kylmäkontteja ruumiiden varalle. Miten media kykenikään ennakoimaan tulevia korona-aaltoja, tartuntamääriä ja kuolleiden lukumääriä? Kun kuolinmäärät eivät näyttäneetkään toteutuvan, alettiin puhumaan suurista määristä positiivisia tartuntoja. Tartuntojen määrätkin jäivät vähäisiksi.

Suomessa kesä vietettiin varovaisesti, ravintola toimia rajoittaen sekä muutoinkin odottavissa tunnelmissa, kuinka moni tulee kuolemaan tai sairastumaan. Ihmiset kuitenkin saivat viettää kesälomansa mökkeillen. Kesän loppupuolella kuitenkin THL sekä hallitus antoivat 13.8 suosituksen kasvomaskien käytöstä. Annettiin jopa ohjeita siihen, miten maskeja tulisi käyttää ja asentaa suun eteen. Kummaa tässä on se, että muutama kuukausi aiemmin, oli julkaistu kasvomaskeista tutkimus, jossa todettiin sen vähäinen merkitys, jonka jopa WHO sekä ECDC olivat myöntäneet sen. Miksi annettiin suositus käyttää kasvomaskeja? Tässä taas luotiin pelkoa ihmisille, jota media säesti taustalla. Olihan annettu aikaisemmin "varoitus", että jopa 70 000 ihmistä tulee mahdollisesti kuolemaan. Syksyä kohti THL:n sekä hallituksen suositukset ja kiristykset uhkasivat elämäämme lähes päivittäin. Syksyllä 10.10.20 presidenttimme lausuikin kuuluisat sanansa; Jaksakaa vielä kolme viikkoa ja sitten helpottaa. Samalla 20.10.20 Hus-ylilääkäri Asko Järvinen lausui medialle: Epidemiahuippua voidaan joutua odottamaan kesään asti - tulee kun hallinta pettää. Tällöin puhuttiin siis kesästä 2021. Jälleen ennustettiin tulevaa ja manailtiin medialle ja lehdistölle kauhukuvia tulevasta. Kesä 2021 on nyt ovella ja onko seuraavaksi kesä 2022 ennustuksen pihdeissä?

Vuoden vaihteessa 2020/21 hallituksen pelottelu erilaisilla suluilla ja erityksillä kiihtyi entisestään. THL ilmoittikin jo varhaisessa vaiheessa, että 1.4.21 olisi paras ajankohta liikkumisrajoituksille. Tätä kohti hallitus ajoi tilanteita koko ajan, jälleen median säestyksellä. Tartuntojen määrien jääden alhaisiksi, alkoivat sekä THL, hallitus ja media kirjoittamaan mahdollisista altistumisista. Kun kuoleman pelko, eikä positiivisten tartuntojen määrä riittänyt, niin olihan tarve saada uusi pelote. Nyttemmin on jo palkattu useita henkilöitä etsimään mahdollisia altistuksen saaneita. Minkä ihmeen takia?

Siltikään positiiviset tartuntamäärät eivät nousseet, vaikka kuinka etsittiin altistumisia. Ihmiset eivät yksinkertaisesti sairastuneet. Uusin pelote onkin sairaanhoidonkantokyvyn heikkeneminen. Ihmisiä pelotellaan sillä, ettei sairaanhoitoa saada hoidettua, koska Covid-19 potilaat vievät niin sairaanhoidon kuin tehohoidon paikkoja. Onko paikat varattuja vai onko hoitohenkilökunnasta pulaa? Vuoden vaihteen jälkeen on sairaanhoitajia siirretty Covid-19 testaajiksi. Niitä onkin satoja tällä hetkellä. Samoin vuoden vaihteen jälkeen sairaanhoitajia on ollut sairaslomilla erinäisten tapauksien johdosta. Erään sairaanhoitopiirin sairaslomien alkamisajankohdan suma sattuu rokotusten alkamisajankohdaksi.

Tässä oli lyhyt katsaus, mitä maassamme on tapahtunut viimeisen vuoden aikana. Mennäänpä seuraavaksi faktoihin numeerisesti, mitä väitetään tapahtuneen tai "maalataan" kuvia tulevaisuudesta.

Kaikkihan alkoi siis keväällä 2020 PCR testauksilla. Alkuaan oli jo tiedossa, että PCR-testaukset eivät anna luotettavaa kuvaa eikä testitulosta. On tapauksia, jossa eri aineista on otettu Covid-19 PCR-testi, joka on antanut positiivisen tuloksen, vaikka näin ei olisi pitänyt olla. Samoin on ihmisiä, jotka ovat käyneet useampaan kertaan testeissä eri paikoissa, ja testitulokset ovat näyttäneet toisessa paikassa positiivista- ja toisessa negatiivista tulosta, myös Suomessa. Tunnettu Elon Musk kävi jopa neljä kertaa saman päivän aikana Covid-19 testissä, joista 2 näytti positiivista tulosta ja 2 negatiivista tulosta. Tästä hän itse kertoi omalla Twitter tilillään syksyllä 2020.

Toinen vaihtoehto testata, on ottamalla verestä vasta-ainetesti. Kolmas vaihtoehto on röntgen kuvaus, jossa voidaan vain todeta muutokset keuhkoissa ja todeta positiivinen Covid-19 tapaus. Tässä ei ole huomioitu muuta tautia. Se on arvio Covid-19 tapauksesta.

Näillä kahdella tavalla (PCR ja vasta-ainetesti) testataan siis koronavirusta. No, mitä nämä testit itseasiassa ovat? Itse en ole siis terveydenhuollon ammattilainen, mutta luen ammattilaisten lausuntoja ja yritän päästä "kärryille" mitä ja miksi täällä tapahtuu. Perheessäni on kyllä terveydenhuollon ammattilainen. Lähdin siis tutkimaan näiden kahden testausmenetelmän toteutusta sekä analysointia. Testi, jossa muovinen näytteenottopuikko työnnetään nenään, käytetään siis nimeä PCR-testaus. PCR-testimenetelmän kehittäjä Kary Mullis, joka sai työstään Nobel-palkinnon, on kertonut, että PCR-testimenetelmä on hyvin herkkä ja sillä saadaan löydös melkein mistä tahansa viruksesta. Periaatteessa löydökseen riittää yksi virus tai sen osa ja sitä monistetaan, kunnes määrä ylittää havaintokynnyksen. Eli huom. monistetaan. Tämä tarkoittaa, että tarpeeksi monta kertaa, kun monistaa, niin varmasti testitulos on positiivinen. Mullisin mielestä tulosten tulkinnassa pitää olla varovainen:

Väärän testimenetelmän käyttö ja testeistä tulevien väärien positiivisten löydösten osuus selittää mediassa jatkuvasti esillä olevat luvut lisääntyvistä tartunnoista. Mitä enemmän testausta, sitä enemmän vääriä löydöksiä.


Kuolleisuudessa on huomattava, että "koronaviruksen kanssa kuolleet" on huono mittari, sillä todellisia kuolinsyitä ei tiedetä THL:n harrastaman tiedon pimittämisen vuoksi, koska ruumiinavauksia ei Covid-19 kuolleille ole tehty. On katsottava kokonaiskuolleisuutta- siinä ei ole näkynyt mitään poikkeuksellista viimeisen vuoden aikana (03/2020-03/2021).

Niin kuin entinen Pfizerin tieteellinen johtajakin sanoi kesällä 2020: "toinen aalto" on vääristetty, väärillä positiivisilla testituloksilla, Pandemia on ohi.

https://hubpages.com/politics/Pfizer-Chief-Science-Officer-Second-Wave-Based-on-Fake-Data-of-False-Positives-for-New-Cases-Pandemic-is-Over


Toinen testausmenetelmä on siis vasta-aine testi verestä. Mitä siihen tulee? Vasta-ainetesti voi antaa väärän tuloksen -Luotettavuus riippuu siitä, kuinka moni on sairastanut taudin. Mitä harvemmalla on ollut koronaviruksen aiheuttama covid-19-sairaus, sitä enemmän vasta-aineita verestä seulova testi antaa virheellisiä positiivisia tuloksia - mielenkiintoista.

(wikipedia)

Koronan vasta-ainetestejä on kehitetty ja ne ovat osoittautuneet toimiviksi. Muun muassa Yhdysvalloissa on hyväksytty ensimmäisen kaupallinen Cellex-nimisen yrityksen testi COVID-19 -virukseen. Testin herkkyydeksi on ilmoitettu 93,8 prosenttia ja tarkkuudeksi (spesifisyydeksi) 95,6 prosenttia. RayBiotech ilmoitti testinsä herkkyydeksi 95 prosenttia ja tarkkuudeksi 91 prosenttia.

Herkkyys tarkoittaa sitä kuinka suuren osan sairastuneista testi kykenee löytämään. Tarkkuus tarkoittaa sitä, kuinka moni oikeasti negatiivisista saa negatiivisen tuloksen.

Lääketieteen tohtori, professori Juhani Knuuti kertookin blogissa 6.4.20 testauksen ongelmista. Hänen mukaansa testien tarkkuus tällä hetkellä on todella vajavaista, joka tarkoittaa sitä, että todelliset testien tulokset eivät ole oikeita. Kun tekstin lukee, niin itselleni jää sellainen mielikuva, että testeillä vedetään hatusta oikeita arvioita.

https://blogit.ts.fi/terveys-tiede/vasta-ainetestit-eivat-kykene-poimimaan-vaestosta-niita-yksiloita-jotka-ovat-immuuneja-koronalle/

Nyttemmin lähes kaikki Covid-19 testit ovat tehty PCR-testimenetelmällä. Positiivisten tartuntojen määrä on tietysti suoraan verrannollinen testimääriin. Huomioitavaa on se, että jos osa testien tulosten määrästä on virheellisiä, tuleekin katsoa sairastuneiden määrää, eikä testitulosten määrää. Keväällä 2020 (maaliskuu-toukokuu) testejä tehtiin kaikkiaan 170 000 Suomessa. Positiivisia näytteitä oli kaikkiaan 5830 (3,5 %). Loppukesästä ilmoitettiin, että testauskapasiteettia tullaan nostamaan huimasti loppuvuotta kohden. Tämä tarkoitti tietysti sitä, että positiivisten näytteiden määrä kasvaa, ja niin kävikin. Alkuvuodesta 2021 testien määrät ovatkin olleet kymmeniä tuhansia päivittäin. Positiivisten testitulosten määrä siis nousi, mutta positiivisten testitulosten prosentuaalinen osuus laski. Vuodessa on nyt tehty kaikkiaan 3,8M Covid-19 testiä, josta positiivisia tuloksia on ollut n. 70 000. Eli 1,8% testatuista. Todennäköisyys sille, että sairastut Covid-19 on n. prosentin luokkaa tällä hetkellä (positiiviset/koko väestö). Todennäköisyys, että kuolet Covid-19 johdosta on n. 0,01%. Todellista pelkoa ei siis todellakaan ole.

Hallituksen, THL:n sekä HUS:n säestyksellä on agendaa muutettu nyt niin, että sairaanhoidon-kantokyky ei kestäisi. Mitä seuraavaksi? Hallituksella, THL:llä ja näemmä HUS:lla on kauhea hinku saada Suomi suljettua sekä talous mahdollisimman huonoon kuntoon. Hallitus kaavaileekin nyt, miten koteja saataisiin valvottua paremmin. Missä ovat perustuslakimme tai yksityisyyden suojamme? Miksi kaikki tämä? Millä ihmeellä sitä perustellaan enää?

Sanna Marinin hallitus tekikin ehdotuksen, jolla kansalaisten liikkumista oltaisiin rajattu. Siis ihmisten ulkonaliikkumista. Tätä ollaan jo suunniteltu ties kuinka pitkään, riippumatta positiivisten koronavirusnäytteiden määrästä, tai sitten hallituksella, THL:llä ja HUS:lla on kristallipallo, mistä näkee tulevaisuuden. Täysin järjetöntä. Luojan lykky, perustusvaliokunta torppasi hallituksen esityksen. Kummaa on, että pääministerimme Marin ilmoitti mahdollisesta uudesta ehdotuksesta, jolla maa saataisiin todella kiinni. Tämähän kuulosta ajojahdilta: hallitus vastaan kansakuntamme. Kysymys kuuluu, mikä on agenda, kenelläkin?

Faktaa faktoina

Jos katsoo tilannetta missä todellisuudessa ollaan koronaviruspandemian osalla tällä hetkellä, mikään tilastollinen luku ei puolla ensinnäkään pandemiaa, ei minkäänlaiseen sulkutilaan, päinvastoin täysin normaaliin elämään. Videolla Aalto-yliopiston Professori Paul Lillrank kertoo miksi meillä ei ole pandemiaa.

(https://www.youtube.com/watch?v=m-SwfbBQD6o)


Huhtikuussa 2020 siis ennustettiin, että koronavirus veisi 70 000 suomalaista hautaan. Luku piti paikkansa, mutta positiivisten testitulosten osalta, mitä on toteutunut. Näytteitä on otettu kaikkiaan 3,8M. Testatuista siis 1,8% on saanut positiivisen tuloksen. Kuolleita n. 800. Sairaalahoidossa on kaikkiaan n. 200 ja teholla 60. Tervehtyneitä on kaikkiaan n. 99 %. Onko luvut poikkeavan suuria, onko epänormaalia ilmassa? Ei.

Osa potilaista on todellakin sairastanut taudin vakavampana kuin toiset. Huomioitavaa on kuitenkin, se, että yhteinen tekijä sairauden vakavuudesta on perusterveys, yleiskunto, ylipaino ja vastustuskyky. Eri sairaanhoitopiirien tehohoidon päälliköt ovatkin ilmaisseet asian, että suurin osa tehohoidossa olevilla huomataan ylipainoa tai muuta perusterveyden heikkenemistä. On kuultu tarinoita siitä, että täysin perusterveitä ihmisiä on joutunut sairaalahoitoon. Onko tutkittu esim. piileviä perussairauksia, jotka eivät normaalissa päivittäisessä toiminnassa välttämättä huomaa? Suurin osa influenssapotilaista, jotka menehtyvät, potevat juuri perussairauksia.

Suomessa on kaikkiaan n. 18 000 tehohoitojaksoa vuodessa. Viimeisen vuoden aikana tehohoidossa on hoidettu kaikkiaan 544 covid-19 potilasta. Tämä tarkoittaa n. 1,5 uutta covid-19 potilasta/päivä. Tämä määrä on siis kaikkiaan 2,5 % kaikista tehohoitopotilaista Suomessa. Suomessa on kaikkiaan n. 1000 tehohoitopaikkaa.

(Lähde: Uuden ajan uutiset)

Suomessa sairastuu kotona vuosittain n. 50 000 henkilö keuhkokuumeeseen. Lähes joka toinen heistä tarvitsee hoidon aloittamisen sairaalassa. Lukuna, joka päivä joutuu sairaalahoitoon n. 68 henkilöä keuhkokuumeen takia. Vuonna 2018 kuoli hengityselinsairauksiin kaikkiaan 2234 henkilö.

(https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00273)


Influenssakuolemia on vaikea tilastoida, joten kuolleisuutta mitataankin ylikuolleisuudella. Vuonna 2016/2017 influenssakaudella ylikuolleisuus influenssasta johtuen oli n. 1400 ja kuolleita kaikkiaan influenssasta johtuen oli n. 2000 Nyt Covid-19 johtuneista syistä vuoden aikana on kuollut kaikkiaan 808 ihmistä. Yli 95 %:lla heistä oli yksi tai useampi pitkäaikaissairauksia. Keski-ikä kuolleilla on ollut 83 vuotta, kun keski-ikä kaikilla suomalaisilla kuolleilla on 81 vuotta.

(Lähde: THL)

Suomessa on kaikkiaan n. 13 000 potilasosastopaikkaa, joka pitää sisällä tehohoitopaikat. Tällä hetkellä Covid-19 potilaita sairaalahoidossa on kaikkiaan n. 300 henkilöä. Koronapotilaat vievät kaikista hoitopaikoista n. 2,3 %. Vertailun vuoksi tupa­kointi kuormittaa vuosittain terveydenhoitoa ar­violta noin 340 000 vuodeo­sas­to­hoi­to­päivällä ja noin 187 000 hoito­käynnillä.

(Lähde: https://www.potilaanlaakarilehti.fi/uutiset/thl-laski-tupakoinnin-maksavan-yhteiskunnalle-1-5-miljardia-euroa/)

(Lähde: Uuden ajan uutiset)

Vuonna 2020-2021 (viikot 40-13) Suomessa on todettu kaikkiaan 44 influenssatapausta. Vastaavana aikana 2019-2020 tapauksia todettiin kaikkiaan 12 439. Kaikkiaan Suomessa sairastaa influenssan vuosittain 300 000-800 000 henkilöä (5-15 % koko väestöstä). Väitän, että suurin osa Covid-19 tapauksista ovat olleet tavallisia influenssaviruksen tai keuhkokuumeen aiheuttamia. On tapauksia Suomessa, jossa potilaat on diagnosoitu Covid-19 tapauksiksi, vaikka testiä ei ole edes otettu. Diagnosointi on tapahtunut arvioiden. Samoin todistetusti on ollut tapauksia, jossa potilas on sairastanut parantumatonta syöpää ja kuollessaan potilaalla on ollut Covid-19 positiivinen tulos. Kuolinsyyksi on merkattu Covid-19.

(https://www.thl.fi/ttr/gen/rpt/infl.pdf)


Romahtaako terveydenhuollon kantokyky? Näin siis sanotaan nyt, kun maa halutaan sulkea kokonaan. Taloudellisesti jo nyt koronan takia Suomi on ottanut lisävelkaa kaikkiaan 20 mrd. €.

Suomen kuolleisuusluku on siis normaalia influenssakautta pienempi. Nyt sitten, kun päätöksiä tehdään keväällä 2021, koskien ihmisten liikkumista sekä asioimista erialaisissa paikoissa, tulisi todelliset luvut ja faktat huomioida, mitä todellisuudessa on ilmentynyt. Ennusteet siitä, että kuolee niin ja niin paljon tai ennätysmäärä ihmisiä altistuu, ovat täysin järjettömiä ja järjen vastaisia. Lopuksi kysyisinkin, että kun Euroopassa eri maissa on ollut voimassa ankaria liikkumisrajoituksia sekä maskipakkoja, niin onko toimet auttaneet siellä? Vastaus on lyhyt ja ytimekäs - ei lainkaan, miksi se auttaisi täälläkään?

(https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006614666.html)


Vai onko hallituksella aivan eri agenda mitä annetaan ymmärtää, talouden alasajon suhteen?


Käy myös lukemassa Johanna Kohvakan kirjoitus  Mitä jokaisen on hyvä tietää infektiotaudeista ja etenkin SARS-CoV-2 -koronaviruksesta? Koronavirusepidemia lääketieteen ammattilaisten näkökulmasta.

https://johannakohvakka.medium.com/mit%C3%A4-jokaisen-on-hyv%C3%A4-tiet%C3%A4%C3%A4-infektiotaudeista-ja-etenkin-sars-cov-2-koronaviruksesta-10afd69337e0